SeneCura SeniorCentrum Šanov

Splněné přání a oslava narozenin

Mezi oblíbená témata našeho SeniorCentra Šanov mezi klienty v rámci aktivizace patří splněná přání. Často slýcháváme řeči: „Já už si nic nepřeju, nemám žádné přání.“  To je pro nás, aktivizační pracovnice, opravdová výzva. Snažíme se tedy klientů ptát: „Představte si, co rádi jíte, kam byste se rádi podívali, s kým se rádi setkali?

Potěšila nás odpověď pana Jiřičky. Řekl, že by si na oslavu svých 91. narozenin rád dal nějaké slavnostní menu z restaurace, ale že se mu nechce chodit nikam mimo domov. Samozřejmě i to lze vyřešit. Navštívila jej naše sociální pracovnice paní Jana Tesařová a za pomocí notebooku mu nabízela různé chody restaurací z nejbližšího okolí. Nakonec společně objednali šunkovo – sýrovou pizzu, prosciutto, carpaccio a tiramisu s hořící fontánkou.

K narozeninám mu přišel popřát pan Stárek, zastupující ředitel našeho domova, pan Martin Krňávek, nový ředitel domova, Marcela Hajdinová, klíčová pracovnice pana Jiřičky, a vše pomohla připravit naše aktivizační kolegyně Anička Kubišová. Rozesmátý obličej a oči našeho klienta byly důkazem o povedeném dni.  Pan Jiřička všem moc poděkoval a s dojetím řekl, že si váží možnosti žít u nás i se svým pejskem, a to vše v přátelské a domácí atmosféře.

Předchozí článekDalší článek