SeneCura SeniorCentrum Šanov

Zdravá soutěž o čokoládový dort

Rádi u nás v SeniorCentru Šanov pořádáme ty aktivity, které procvičují například paměť, ale současně dokážou i pobavit. Když podnítí také přirozenou lidskou soutěživost mezi obyvateli jednotlivých budov, domovem prostupuje napětí, soutěživost, ale také smích.

Soutěž tohoto měsíce nesla název: „Znalosti o zdraví“.   Kromě otázek typu: „Co vše může dělat senior pro své zdraví,“ jsme jako aktivizační tým připravili také zábavné otázky jako například: „Jaké pohádky nebo pořekadla souvisí se zdravím?“

Celý týden v průběhu jednotlivých aktivizací jsme se vraceli k danému tématu a připravovali naše klienty na soutěžení.  Paní Jana Tesařová, sociální pracovnice našeho domova, přivezla čokoládový dort a mohlo se začít. Obyvatelé zelené a žluté budovy chtěli vrátit porážku z minulých kol soutěží. Vyhráli klienti ze žluté budovy, a tak odpoledne propukla velkolepá oslava. Dort ke kávě, tleskání a jásání. „Konečně vyhrála žlutá budova, už jsme nedoufali!“ říkali společně pan Adamičko, paní Vantuchová, paní Nováková a další.

Příště bude soutěž na téma s velmi krátkým názvem: “NEJ“. Už teď se těšíme!

 Další článek