SeneCura SeniorCentrum Šanov

Retro ochutnávka v SeniorCentru Šanov

Jedna z oblíbených činností pro klienty a aktivizační tým je takzvaná reminiscence = vzpomínání a v rámci toho i trénink paměti.

S tím jsou vždy spojené také emoce. Například: „Jé, vzpomínáte si na termofor, na Alpu Francovku, na pralinky?“ Takto si nedávno posteskla naše klientka paní Hladká ze zelené budovy našeho domova.

To nás přivedlo v rámci plánování pravidelných akcí zařadit tento měsíc retro ochutnávku a retro kvíz. No a co jsme tedy přichystali v dnešní ochutnávce? Jako první určitě pravé rakvičky se šlehačkou ke kávě. Také žlutou sudovou limonádu nebo šumák jako nápoj. Následovala malinká ochutnávka pravých lékořicových pendreků a oplatků s čokoládou. K ochutnání byly také bonbóny Slávie, Klokánky nebo Lipa.

Nebojte se, šlo opravdu jen o ochutnávku, nikdo se nepřejedl. Navíc celé dopoledne bylo protknuto otázkami na téma retro. Paní Vacková si vzpomněla na rákosku pana řídícího, pan Bábor na  trojkolku, pan Eibl na zmíněný termofor.  Paní Janků nás velmi překvapila, když řekla: „Já bych ráda ochutnala vodičku ze studánky, co jsem si nosila v konvičce na pole!“ No a o tom přesně je naše vzpomínání. Cítíte to?

 Další článek