SeneCura SeniorCentrum Šanov

Dubnový retro kvíz

Když přijde do našeho domova nový klient, jeho rodina se zpravidla zajímá mimo jiné o to, jak u nás klienti tráví volný čas. „Každý měsíc jeden kvíz na vybrané téma, jedno křeslo pro hosta, jedna ochutnávka a další pravidelné akce,“ odpovídají naše sociální pracovnice.

Tento měsíc byl náš pravidelný kvíz na téma RETRO. Aktivizační pracovníci připravili otázky jako například: „Jaké výrobky znáte z doby svého mládí? Co znamená zkratka RVHP, RaJ, SRPŠ? Jaké automobily jezdily po našich silnicích? Co je to štucl, kamizola a jupka?

Na vítěze čekal, jako vždy, obrovský dort, tentokrát ořechový. Byli jsme moc rádi, že tentokrát zvítězil tým zelené budovy pod vedením aktivizační pracovnice Aničky. Navíc dort předával pan ředitel Martin Krňávek a sociální pracovnice paní Jana Tesařová. Krásné společně strávené dopoledne s obyvateli všech tří budov i s procházkou před obědem uteklo jako vždy velmi rychle.

A co příště? Květen je lásky čas, takže téma tohoto kvízu je zřejmé. Paní Polachová a Matějková už se dožadovaly alespoň nápovědy jedné z otázek tohoto kvízu. Tedy: „Vyjmenujte písničky, nebo lépe zazpívejte alespoň sloku, kde se zpívá o lásce.“

No, to se zdržíme až do večera!“ smál se pan Šťavík.

 Další článek