SeneCura SeniorCentrum Šanov

V SeniorCentru Šanov klienti oprášili své znalosti ve školním kvízu

Začátkem školního roku jsme v rámci reminiscenčních chvilek připravili pro klienty tradiční kvíz, tentokrát na téma „Návrat do školních lavic“. Jak je zvykem, vítězné družstvo dostalo cenu, kterou byl tentokrát třešňový dort se šlehačkou.  Aktivizační pracovníci připravili otázky od těch nejjednodušších až po složité, jako například co je to kalamář, jaké jsme používali školní pomůcky, komu se říká učitel národů a jaké knihy napsal nebo kdo zavedl v českých zemích povinnou školní docházku.

Byli jsme zvědaví, které družstvo zvítězí. V minulých dvou kolech zvítězilo družstvo zelené budovy pod vedením paní Vackové a paní Eichlerové.  Letos ale nakonec zvítězilo družstvo vedené kapitánkou Aničkou ze žluté budovy. Nejvíce aktivní byly dámy paní Slavíková a Hadačová.

Příští měsíc nás čeká soutěž na téma „Slavné osobnosti“. Víte, kdo byla Kateřina Veliká nebo Coco Chanel? Ano, jsou to postavy z divadelního vystoupení, které jsme v minulosti s klienty hráli. Příští kvíz tedy bude ve znamení slavných osobností. Těšíme se!

 Další článek