SeneCura SeniorCentrum Šanov

Křeslo pro hosta v SeniorCentru Šanov

V tradičním programu SeniorCentra Šanov pod názvem Křeslo pro hosta se tentokráte představil mladý pár, a to Jindřich Kožnar a jeho žena Eva s překrásným povídáním spojeným s fotografickou prezentací na téma Můj život v USA.

Tento   mladý  pár v současnosti žije v obci, kde je i náš domov, a zajímají se a pracují v dnes žádané oblasti ekologického hospodářství a produkce potravin.

V USA pan Jindřich nejdříve pracoval na stavbách a také začal studovat ekologicky šetrné způsoby pěstování potravin. Jeho žena Eva pracovala v neziskové organizaci. Rádi cestovali a navštívili Niagarské vodopády, národní park s chráněnými stromy sekvoji, ale také oba obdivují architekturu velkých měst, mrakodrapy a zvláštní rychlý způsob života.

Paní Hrudníková se ptala kolik dnes stojí letenka do USA, paní Velecká se ptala na to, co by se líbilo Američanům u nás doma a všichni jsme byli překvapení, že pizza je pro většinu Američanů jejich domácí jídlo a neví, že pochází z Itálie. Naše vrchní sestra Dana Valachovičová se také zúčastnila s klienty povídání na žluté budově a tak nechyběl dotaz na zdravotní zajištění v USA. Inu, ne vše, co máme doma, je špatné.

Dopoledne uteklo příjemně a velmi rychle. Na závěr jsme se domluvili na pokračování možná i s ochutnávkou ekologických jahod, rajčat, mrkve a ostatních plodin.

20. února odpoledne nás čeká vystoupení Základní umělecké školy v Hrušovanech nad Jevišovkou. Těšíme se.

 Další článek