SeneCura SeniorCentrum Šanov

Zahradní slavnost SeniorCentra Šanov

Zahradní slavnost v SeniorCentru Šanov měla nabitý program. Hlavními body byla po zahájení a úvodním slovu pana ředitele Ing. Michala Veleby společná módní přehlídka klientů a zaměstnanců, vystoupení folklórního souboru Habánek, k tanci a poslechu hrál a zpíval Danteso, v budově B a v prostorách zahrady byla výstavka prací žáků základní školy a našich klientů.

Také tabule byla perfektně připravena pod vedením naší vedoucí kuchyně paní Jany Běťákové. Nabízeli jsme pivo, víno, limonády, kávu, obložené sýrové mísy a grilované speciality, jak se na zahradní slavnost patří. A nesmíme zapomenout na několik druhů vynikající zmrzliny.

Pan ředitel Ing. Veleba se kromě účasti na módní přehlídce věnoval váženým hostům, paní vrchní sestra Dana Valachovičová organizovala v pokojné a pohodové atmosféře průběh celého odpoledne a podvečera a také si „střihla“ účast na přehlídkovém molu. Paní Jana Tesařová vítala hosty a prováděla je domovem a také si našla chvíli na přehlídku a písničku před mikrofonem. Na této akci se opět potvrdilo, že zaměstnanci domova pracují jako tým, a navíc v přátelské atmosféře plné úsměvů a pohody.

Celé odpoledne bylo naplněno neformálními setkáními. Mnohá setkání dokumentují fakt, že se rodinní příslušníci mohou, a někteří to také dělají, zapojit do aktivit domova a žít s námi. Paní Helenka Škarková, dcera naší klientky stejného jména, s námi již v minulosti hrála v divadelním představení „Slavné ženy“ nezapomenutelnou roli Coco Chanel. Nyní s přátelským úsměvem poznamenala: „To jste mi měli napsat dřív, ráda bych se také zúčastnila módní přehlídky i s maminkou“.  Určitě to příště napravíme. Vždyť zahradní slavnost i divadelní představení patří do života našeho domova na jihu Moravy. A nejen to. Ve středu 26. června navštívíme zprostředkovaně Itálii a budeme ochutnávat tradiční letní jídlo této jižní země, a to mozzarellu s rajčaty a bazalkou a olivovým olejem. K tomu povídání o moři a poslech krásných italských písní.

V Šanově život pokračuje s námi.

 

 Další článek