SeneCura SeniorCentrum Šanov

Kaleido – virtuální zážitky jako individuální aktivizace

„Už jsem na vozíčku, nikam se nepodívám, nic nezažiji…“ Tak tato věta, kterou jsme občas slýchávali od našich klientů, už není pravdivá.

I klient, který je omezen ve své mobilitě či jeho zhoršený zdravotní stav nedovoluje a omezuje jej v mnohých činnostech a aktivitách, nemusí zůstávat pouze na svém pokoji či v areálu SeniorCentra. Dnes už nic nebrání podívat se i do vzdálených míst, zoologické zahrady či k moři.

Slouží k tomu virtuální brýle Kaleido, které jsme pořídili v SeniorCentru Šanov pro naše klienty, a tím tak rozšířili nabídku individuálních aktivit.

Kaleido přináší zážitky tvořené přesně na míru potřebám a přáním klientů ve spolupráci s aktivizačním týmem. Procházky lesem, relaxace na pláži, česká i evropská města s českým průvodcem, ale také třeba koncert violoncella v barokní zahradě nebo prohlídka galerie. Každý si může vybrat dle svého, kam se chce podívat a kdy chce dané místo navštívit.

Naši klienti využívají možnost podívat se „jinam“ za asistence aktivizační pracovnice Milušky, která virtuální brýle nainstaluje a potom již nic nebrání výletu. Stačí se už jen pohodlně se usadit a vychutnávat si vše, co vidíte a slyšíte. Není to lákavé?

 Další článek