SeneCura SeniorCentrum Šanov

Kuželkářský turnaj v SeniorCentru Šanov

Na čtvrteční den se šanovský pánský klub, což je skupina našich klientů, kteří se pravidelně schází a řeší klasická chlapská témata, připravoval od zimy. Na svých pravidelných schůzkách začali pánové plánovat letní kuželkářský turnaj. Od jara také začali pravidelně trénovat na naší zahradě, kde je prostor pro kuželky umístěn.

Čtvrteční ráno bylo parné, proto jsme ke kuželkám připravili slunečník a okolí zvlhčovali stříkající vodou.

Soutěžní klání začalo ráno v devět hodin. Rozhodcování se ujal aktivizační pracovník Petr a stážistka Janča byla připravena na fyzicky náročné dopoledne, byla totiž pověřena stavěním kuželek. Hrálo se nakonec na čtyři kola, atmosféra byla výborná. O odborný komentář se postaral pan Richard, který si vedl vlastní evidenci hodů a prováděl statistické výpočty a komentáře. Pan Richard se stal nakonec vítězem celé soutěže. Všichni účastníci obdrželi dary, první tři pak diplomy, vítěz lahev dobrého Prosecca a pan ředitel za celou akci přidal láhev dobrého rumu na podzimní večery strávené nejen v pánském klubu.

Soutěž přinesla mnoho zajímavých benefitů, například jsme získali nové členy pánského klubu, a to pana Oldřicha a pana Františka. Zpestřením bylo i zapojení v hodech vedoucí sociální péče paní Jany Tesařové a nové sociální pracovnice sl. Lucie Čaňkové.

Soutěžní dopoledne uteklo rychle, bylo ukončeno slavnostní dekorací a slibem všech účastníků, že určitě proběhne další soutěž. A večer? Večer jsme pozvali klienty na naše letní kino s občerstvením.

 

 Další článek