SeneCura SeniorCentrum Šanov

Podzimní den pro zdraví v SeniorCentru Šanov

V pondělí ráno po snídaní a společném přivítání na aktivitu čekaly naše klienty zvláštní otázky. Co vše my sami můžeme udělat pro zdraví? Cvičit? Dobře, ale co a jak? A pít dostatek? A co alkohol ? Ano? Ne? Kdy a kolik? A zpívání pro zdraví? To určitě.

Na začátek dne jsme si pozvali našeho pana ředitele pana Ing. Michala Velebu a ptali se ho, co on sám dělá pro sebe a pro své zdraví. Dozvěděli jsme se, že například pravidelně denně chodí 6 kilometrů. Po tomto krásném vstupu jsme pokračovali  praktickou ukázkou zdravotního cvičení pro imunitu. Víte, že například pravidelné česání je také specifická masáž povrchu hlavy a může nám pomoci? Také jsme si ukázali, jak masírovat uši, obličej a hlavní klouby, aby si klienti mohli tuto masáž sami ve volných chvílích a dle potřeby mohli provádět. To vše s aktivizačním pracovníkem Petrem.

Kolegyně Sabinka měla zase na starosti léčebnou masážní koupel nohou, Anička prováděla masáže rukou s povídáním a laskavým úsměvem. Myslíme si, že náš tým udělal radost mnoha klientům, o čemž svědčily úsměvy na jejich tvářích.

 

 Další článek