SeneCura SeniorCentrum Šanov

Výlet do kočičí kavárny s klientkami SeniorCentra Šanov

Jednoho dne si pečovatelky Radka Pechálová a Denisa Kašpírková s klientkami povídaly o tom, že v Brně existují kočičí kavárny, kde chodí a bydlí kočky. Tento nápad se klientkám líbil, a tak se společně domluvily, že tento zážitek zrealizují.

Radka s Denisou klientkám ukázaly fotky kaváren (na fotkách byly kavárny pěkné) a jednu z nich vybraly. Vybraly kočičí kavárnu Pelíšek.

V dubnu jsme tedy vyjela expedice do Brna do kočičí kavárny. Bylo nás celkem 9. V prvním autě jel řidič – správce budov Ležák Pavel, doprovod Pechálová Radka, klientky: paní Páleníková Květoslava, paní Pintérová Helena a paní Škrabalová Marie. V druhém autě jela řidička – sociální pracovnice Bc. Lucie Čaňková, DiS, doprovod Kašpírková Denisa, klientky: paní Mitášová Alena a paní Kubátová Brigita.

To ráno už klientky měly strach a obavy jaká bude cesta, kterou zvládly výborně. Když jsme přijeli do kavárny, všude byly kočky. Klientky si daly výbornou domácí limonádu, kávu a dortík z domácí cukrárny.

Posedělo se, popovídalo se a pak jsme vyjeli zpět domů. Klientky byly spokojené. Po příjezdu do SeniorCentra dostaly klientky dárkovou tašku s kosmetikou jako poděkování.

Výlet se podařil a všichni se vrátili v pořádku, velké díky za to patří všem, co akci naplánovali a zrealizovali a obdiv klientkám, které se tohoto nevšedního zážitku zúčastnily.

 Další článek