SeneCura SeniorCentrum Šanov

Den otevřených dveří s nádechem nové tradice

V SeniorCentru v Šanově jsme dne 3. 10. 2023 v rámci Dne otevřených dveří přichystali pro klienty, zájemce o službu či potenciální zájemce o práci a zaměstnance celý den plný pěkných aktivit.

Během dopoledne nám do křesla pro hosty usedla zlatnice a šperkařka a naše budoucí dobrovolnice paní Veronika Krátká. Její poutavé povídání vyslechlo v jídelně téměř 40 posluchačů. Povídání o cestách po světě, jejím působení v Paříži a půvabu zlatnického umění a šperkařiny přitáhlo uši nejen našich klientů, ale i pracovníků.

Krásné povídání nás přimělo k dalšímu setkání, které proběhne na začátku listopadu a bude již ve formě workshopu, kdy si společně vyzkoušíme výrobu korálkového lapače snů.

Ve 14 hodin jsme se sešli u našeho jezírka s vodníkem a slavnostně jsme uzamkli zahradu pro její podzimní a zimní odpočinek. Celou akci zahájil ředitel Domova, který všechny přítomné přivítal a objasnil smysl naší nové tradice. Tak jako jsme na jaře zahradu otevřeli slavnostním průvodem a veselím, tak je třeba ji i uzamknout k odpočinku. V čele průvodu šla opět naše nejstarší obyvatelka 103letá paní Ludmila v doprovodu dvou víl a zahradnice. Tentokrát jsme díky kolegyni Lence doplnili průvod i o klisnu Bibi s doprovodem a za hlasu harmoniky jsme vyšli průvodem okolo domova. Zpěv, úsměvy a dobrá nálada vládla celým odpolednem.

Na počest tohoto slavnostního aktu jsme si na zahradě poté opekli špekáčky a správce Pavel byl hlavním kuchařem u zahradního grilu, kde voněla nakládaná žebírka a vepřové maso.

Děkujeme ze srdce všem, kdo se podíleli a zúčastnili tohoto krásného dne plného slunce, dobrého jídlo a nálady. A po zimě se budeme těšit na druhý ročník naší nové tradice.

Předchozí článekDalší článek