SeneCura SeniorCentrum Šanov

SeniorCentrum Šanov: Mezigenerační setkání u rybníka

Krásné středeční odpoledne strávili klienti SeniorCentra Šanov společně s dětmi z místní mateřské školy u rybníka. Právě zde se konala první výstava jejich společných děl. Děti naše klienty navštěvují už nějakou dobu. Připravují si pro ně různá taneční a pěvecká vystoupení nebo malují společné obrazy. A tak mateřská škola uspořádala právě u místního rybníku první oficiální výstavu. Bylo připraveno pohoštění pro návštěvníky, na kterém se výbornými jablečnými štrúdly podíleli i naši klienti.

„Bylo příjemné pozorovat úsměvy návštěvníků u vystavených obrázků a radost dětí, které si mohly malovat na připravená plátna!“ zhodnotila výstavu klientka paní Ludmila.

„Teď, když víme, že naše díla uvidí místní občané, se budeme více snažit!“ dodává se smíchem.

Za naše SeniorCentrum bylo na akci několik klientů s doprovodem aktivizačních, rehabilitačních a sociálních pracovnic. Na úvod promluvily paní učitelky ze školky, paní Kafková a paní Tischlerová, za náš Domov pak ředitel Veleba a vedoucí sociální pracovnice paní Tesařová. Tématem bylo především mezigenerační setkávání, vytváření jedinečné výtvarné stopy a společné malování na plátna, která byla nachystána pod stromy. Nesmíme opomenout ani stánek s našimi výrobky ze šperkařské a rukodělné dílny.

Vzhledem k náladě a návštěvnosti věříme, že tato akce nebyla poslední a těšíme se na další.

 Další článek