SeneCura SeniorCentrum Šanov

Olympiáda v SeniorCentru Šanov

Ku příležitosti konání Letních olympijských her 2024 v Paříži, kterých se s našimi klienty účastníme prostřednictvím živých vysílání v TV, jsme se rozhodli, že nechceme být pouze pasivními pozorovateli, a proto jsme uspořádali své vlastní olympijské hry v Šanově. Vše odstartovalo v pátek 2. 8. 2024 na zahradě našeho Domova v 9 hodin ráno. Všichni přítomní byli uvítáni vedením Domova, panem ředitelem byly přečteny olympijské sliby, na které jsme přísahali – tyto sliby zazněly poprvé v roce 1920 na Letních olympijských hrách v Antverpách od belgického desetibojaře Victora Boina. O tom, že nic nebylo ponecháno náhodě, svědčí i zapálení olympijského ohně panem správcem – tímto mohly olympijské hry začít.

Soutěžilo se celkem v pěti disciplínách, a to v kroketu, hodu na cíl, hodu do dálky, slalomu a kuželkách. Na výkony a dodržování sportovního chování na jednotlivých stanovištích dohlíželi rozhodčí zaměstnanci. Sportovci z řad klientů postupně navštívili všechny stanoviště, na kterých se všemi silami snažili ukázat to nejlepší z nich. Velmi důležitá pro motivaci k těm nejlepším výkonům byla i podpora fanoušků v podobě skandování a fandění s transparenty a mávátky. Důkazem toho, jak moc jsme se na tuto akci těšili, je i počet všech zúčastněných – 70 klientů, 25 zaměstnanců a několik rodinných příslušníků našich klientů.

Po podání maximálních sportovních výkonů nás čekalo slavnostní vyhlášení, kde se všichni netrpělivě těšili, až budou znát jména vítězů. Postupně se vyhlašovala tři nejlepší místa z každé disciplíny, celkem jsme tedy rozdali 15 medailí. Spolu s medailemi si vítězové vybojovali další drobné odměny v podobě různých pochutin a slunečních brýlí. Na závěr historicky prvních letních olympijských her v Šanově jsme si všichni společně zazpívali českou hymnu.

A tak 2. 8. 2024 započala další nová tradice našeho SeniorCentra v Šanově. Doufáme a věříme, že českou hymnu uslyšíme i na olympijských hrách v Paříži.

 Další článek