SeneCura SeniorCentrum Šanov

Splněné roční přání v SeniorCentru Šanov

Jedním z nosných programů všech domovů pro seniory SeneCura jsou roční přání klientů. Aktivizační pracovníci v rámci volnočasových aktivit získávají informace ohledně tužeb našich seniorů, které pak rozebírají na schůzkách klíčových pracovníků.

Nejkrásnější přání bývají rodinná setkání nebo také návraty do míst, odkud klienti pocházejí. Potěšilo nás tedy, že naše klientka, paní Anna Durčányová, projevila přání navštívit rodinu a své bydliště – domek v Litobratřicích.  Paní Anna se pochlubila lípou, kterou zasadila jako malá před 65 lety, když se do Litobratřic přistěhovala. Ukázala nám také rakytníky, lískové ořechy i bílé muškáty, jež sama s láskou pěstovala.

S rodinu a doprovodem ze šanovského domova si naše klientka poseděla pod svou lípou, která je také symbolem českého národa, zatímco okolo vesele běhala pravnoučata. Nejdůležitější ale byly rozzářené oči paní Anny. Její úsměv a malá slzička dojetí byly důkazem, že taková přání mají hodnotu nejvyšší. Hodnotu srdce a duše člověka.

Další přání, které jsme plnili, se týkalo vzhledu paní Libuše Linerové. Víme, že dokud má člověk potřebu pečovat o sebe, má také životní elán a důvod pro aktivní život ve společnosti. Seniorka si přála péči naší kadeřnice a čas na popovídání, zkrátka klid a pohodu po celý tento den. Zachycené fotografie svědčí o čisté radosti z čerstvého zážitku.

 

 Další článek