SeneCura SeniorCentrum Šanov

Radost v životě

„Co se nedá koupit a v životě to potřebujeme?“ Tak zněla počáteční otázka jedné aktivizační hodinky. Náš aktivizační tým totiž zjišťoval, jak by se mohlo jmenovat jedno z mnoha mezigeneračních setkání, která se konají v našem SeniorCentru Šanov.

A jaké byly odpovědi na tuto zmíněnou otázku? Láska, přátelství, radost, hra, povídání, sdílení času, místa a také pocitů a myšlenek.  Nakonec jsme vybrali jako název pro setkání s mládeží radost. Tedy radost v životě. Pro děti a studenty jsme přichystali úkoly – ptali jsme se jich, co jim dělá radost v životě, a také je vyzvali, ať udělají během setkání několik fotografií, ze kterých budou vybrány ty nejlepší.  Proto jsme jako odborného konzultanta a předsedu poroty vybrali Marcela Maška, jenž je v oboru fotografie profesionálem.

Náš pan ředitel Michal Veleba zahájil společné setkání, všechny účastníky krátce přivítal a děti a studenty informoval ohledně připravených cen pro vítěze. Mládež a pedagogický doprovod se rozdělili do týmů dle jednotlivých budov, a na to už začal vodopád otázek, odpovědí, setkání a úsměvů. Počáteční rozpaky se rozplynuly a naši klienti dostali krásnou příležitost se opět dozvědět, že mladá generace nesedí jen u telefonů a počítačů a naopak děti zjistily, že v mnohých kreativních úkolech byli pohotovější senioři. To byste neřekli, že?

Čas utíkal jak splašený a porota s naším klientem, panem Ing. Krňanským, fotografem Marcelem Maškem a panem ředitelem vyhodnocovali fotografická díla. Pánové vybrali 15 fotografií, které budou za zdech našeho SeniorCentra připomínat dnešní den. Mohou je tak vidět rodiny dětí, studentů i rodinných příslušníků obyvatel našeho domova.

Vítězi v jednotlivých kategoriích se stal Aleš Šalomon ze šanovské základní školy a Gabriela Drabantová, studentka SOŠ Znojmo Přímětická.  Všem vítězům ze srdce gratulujeme. Vítězné fotografie zveřejníme v následujících dnech, zatím přikládáme dokumentaci z průběhu povedeného mezigeneračního dne.

 

 Další článek