SeneCura SeniorCentrum Šanov

Pečení koblížků, poslech Simonové a Chladila i tanec

Jednou z nejoblíbenějších činností mezi obyvateli SeniorCentra v Šanově je také pečení. Na dnešní den si dámy ve žluté budově pod vedením paní Alenky Novákové odhlasovaly koblížky v rumu. Aktivizační kolegyně Dáša po snídani s paní Brychtovou, Plchovou a Hrudníkovou „zadělaly“ na těsto a kolega Petr v rámci realitní terapie předčítal, co je nového ve světě. Dnes s úkolem na každou zprávu vymyslet, vtip, žert nebo teorii. To proto, aby neměly negativní zprávy takový účinek.

Po této části jsme si k práci zazpívali již všichni společně a překvapením bylo to, že k písničkám pana Chladila a paní Simonové kolega Petr vyzval přítomné dámy k tanci. Paní Plchová si vzpomněla na to, jak se tancuje tango, paní Nováková na Slow foxtrot. Paní Brychtová zase na pozici „face to face“.

Mezitím ostatní v kolektivu usmažily koblížky a mohla začít ochutnávka. Tu dostal i řidič, jež do našeho domova přiváží zboží.  Jen ať vidí, jak se tu máme dobře. Paní vrchní Dana Valachovičová pochválila nadýchanou chuť a lehkost.

Příště zkusíme upéct tradiční velikonoční nádivku. Kolegyně Anička nám právě potvrdila, že i malé kopřivy již porostou.

Nejočekávanější událostí února je a bude zabijačková ochutnávka. Přijedou i hosté z obce Řicmanice, přátelé našeho klienta pana Doležala. Těšíme se na povídání o životě s hudbou, s obrazy a automobilovými závody. Každý z hostů má totiž celoživotního koníčka, kterého nám krátce představí.

 Další článek