SeneCura SeniorCentrum Šanov

Léto přivítali v SeniorCentru Šanov výletem

První den po “svatojánské” pohádkové a kouzelné noci jsme s několika klienty navštívili historické město Mikulov. O výlety pořádané SeniorCentrem Šanov je velký zájem.

Jako první místo jsme navštívili lom s průzračnou vodou nedaleko města. Scenérie, ve které by se mohl natočit další díl pověstného Vinetoua, si nás podmanila. Nechtělo se nám toto místo opouštět, a jen pozvánka na projížďku města a především posezení v cukrárně, nás přesvědčila.

Pan Ivo a pan František ihned plánovali, kde by se jim líbilo mít vlastní restauraci nebo klasickou českou hospodu. Stánky a obchůdky se sýrem, vínem a dalšími tradičními produkty regionu jsme viděli doslova na “každém rohu”.

Paní Vladimíra ihned skládala oslavnou báseň na výlet do města Mikulova. Cukrárna, kterou jsme si vybrali, měla úžasnou nabídku pohárů. Majitelka cukrárny a její syn se zajímali o život v našem domově a my zase o studium mladého muže v Paříži.

Celé dopoledne uteklo jako mávnutím kouzelného proutku. Doma v Šanově čekal klienty báječný oběd a zasloužený čas k odpočinku.

V následujícím letním období nás čekají další výlety, třeba ten následující bude na ranč, do muzea Ponny expresu i s malou ochutnávkou tradičních pochutin. Už nyní je seznam zájemců takový, že budeme akci pravděpodobně opakovat. Čeká nás také další kvíz nebo pověstné křeslo pro hosta na téma lukostřelba.

Čas a tradiční způsob života se vrací pomalu na své místo.

 Další článek