SeneCura SeniorCentrum Šanov

Muzikoterapie v SeniorCentru Šanov

Jedním z pravidelných a velmi vítaných hostů našeho domova je hudebník a úžasný člověk Ondřej Smeykal. Opět k nám do SeniorCentra Šanov po nějakém čase přijel a přivedl s sebou i hosta z Velké Británie, který si říká Bear Love.

Tito dva společně s dalšími hudebníky a doprovodem vystupují se svými léčivými gongy, kdy vytvoří příjemnou atmosféru, při níž se hraje a povídá. Tak tomu bylo i tentokráte. Oba hudebníci se mimo jiné rozpovídali o životě člověka, jenž spí každý den v jiném hotelu nebo na jiném místě. Letos mají totiž se svou koncertní sérií nazvanou Výprava více než dvacet koncertů u nás v Čechách. Dále nám povídali také o tom, jak vznikaly v historii lidstva různé hudební nástroje. Jejich australský hudební nástroj didgeridoo je dokonce jedním z nejstarších nástrojů na planetě.

A v tomto duchu se střídalo povídání a jejich příjemná hudba. V klidných pasážích naši klienti zavřeli oči a ubrali se až k lehkému relaxačnímu spánku, jindy si podupávali nohou či tleskali do rytmu. Na závěr nás doslova roztancovali, jak je vidět i z přiložených fotek. Po koncertování jsme si slíbili další setkání, návštěvy a povídání. Klientům se totiž vůbec nechtělo loučit, a tak museli návštěvníci slíbit další koncert už v listopadu.

Díky Ondrovi a jeho hostům se k nám dostalo nejen hudby, ale i zpráv z celého světa z první ruky. Děkujeme!

 

Mezi naše další návštěvy bude patřit také Pavlínka Veselá, která našim hostům přiveze nádherné náhrdelníky ve tvaru srdce. Už nyní se těšíme.

 Další článek