SeneCura SeniorCentrum Šanov

Pečení a výroba lamp v SeniorCentru Šanov

Pečení je radost. Tato věta přesně popisuje situaci, která zcela vystihuje to, co se u nás v SeniorCentru Šanov děje při této oblíbené činnosti. Možná že dřív, kdy bylo každodenní povinností vařit a postarat se o rodinu, tomu bylo jinak. Ale v seniorském věku se na pečení především vánočního cukroví, ale i buchet a koláčů vzpomíná již s nadsázkou a vděčně. A také naše klientky to nemají jinak a s láskou se věnují pečení všelijakých dobrot.

Tentokrát pekly koláče, a to hned dva. Jeden jako pozornost při loučení s naším oblíbeným klientem panem Holoubkem, jenž odchází domů. Druhý k odpolední kávě a povídání.

Den, kdy se u nás v Šanově peče, je dnem plným veselí. Ženy klientky pečou, pomáhají při všech činnostech. A muži? Dodržují v této činnosti svoji tradiční roli. Jakou? No přeci tu nejdůležitější. Ochutnávají a hodnotí!

Včera se také měnilo roční období, rozloučilo se s námi pohádkové léto a nastoupil barevný podzim. Ten s klienty přivítala naše aktivizační pracovnice Miluška společným tvořením krásných podzimních lamp ve stylu dýní. Práce na nich i samotný hotový výrobek se všem líbil. Za podzimních večerů, kdy bude již brzy tma, se dají tato oranžová světla také rozsvítit.

Ani v tomto čase se nemusíme bát, že se budeme nudit.  Čeká nás plno dalších krásných akcí. Třeba křeslo pro hosta, musíme podotknout, že dlouho očekávané, do kterého pomyslně zasedne naše vrchní sestra paní Dana Valachovičová.

 Další článek