SeneCura SeniorCentrum Šanov

Vánoční překvapení ze Šanova

Nebývá v dnešní době zvykem, že by se tu či tam ujali aktivity sami zaměstnanci a vlastní myšlenku, nápad či projekt dotáhli vlastním úsilím až do konce. Navíc takový nápad, který časově přesahuje několik měsíců. A právě  takovým zvláštním nápadem či plánem nás překvapily kolegyně z budovy A našeho šanovského SeniorCentra SeneCura. Tyto skvělé kolegyně nechtěly před ostatními moc mluvit a vysvětlovat, proč už koncem léta nosí staré sáňky či kožešiny a další pomůcky včetně naditých tašek do práce a co to v jedné z místností vlastně chystají. Ve skutečnosti připravily fotografický atelier, tak trochu také filmovou maskérnu a kosmetický salon. Rozhodly se připravit všem rodinám jejich klientů krásné překvapení v podobě vánoční pohlednice s fotografií jejich rodiče či prarodiče. Krásné na tom také je to, že když jsem se jich ptal, která z nich se nejvíce podílela na nápadu nebo jeho realizaci, všechny shodně odpověděly: „my všechny holky tady“.  Podklady pro článek mi připravila kolegyně Vendulka Kondratíková a určitě při projektu měly velké slovo i ruku k dílu kolegyně Radka Pechálová, Denisa Kašpírková a Lucie Zvěřinová.

K naší radosti se do projektu zapojila dcera naší klientky paní Ludmila Barcalová, která pracuje v tiskárně a zařídila tisk pohlednic sponzorský dar. To vše díky spokojenosti s prvotřídní péčí o maminku, jak sama uvádí. Moc ji za její přístup a přispění děkujeme.

Tento nápad a realizace také přinesl několik silných reakcí a zážitků. Pohlednice našeho klienta pana Milana byla odeslána a on mezitím zesnul. Ano i to je součástí života a naší práce. Přišel nám nazpět krásný dopis od rodiny pana Milana s poděkováním. Pohlednicí jsme dostali poslední vzpomínku a památku.

 Další článek