SeneCura SeniorCentrum Šanov

Individuální péče v SeniorCentru Šanov

V příspěvcích ze života našeho SeniorCentra v Šanově zpravidla informujeme o akcích a aktivitách pro všechny obyvatele Domova, nebo pro skupiny, či o pozitivních změnách v našich životech u nás doma, na jihu Moravy. Nyní s velkou radostí chceme čtenáře informovat o tom, jak pečujeme o ty naše klienty, kteří jsou rádi sami, nebo vzhledem ke svému zdravotnímu stavu tráví čas zpravidla na lůžku.

V úvodu chceme zmínit určitě jeden z bodů programů domovů SeneCura, tedy o ročních přáních. Každý klient sám, nebo po rozhovoru se svým klíčovým pracovníkem, aktivizačním pracovníkem, nebo s někým z nás zaměstnanců, může vymyslet své osobní roční přání. Ano, doslova cokoli. Že se vám to zdá nemožné? To u nás v Šanově slyšíme neradi. Spíše hledáme cesty, jak dané přání splnit. Například, přeje-li si náš klient návštěvu Francie a večeři ve francouzské restauraci, jsme schopni na jedno odpoledne přeměnit jeho pokoj nebo část jídelny kavárničku v Paříži. Aktivizačním či jiným klíčovým pracovníkům dělá radost se na čas změnit v číšníky a za doprovodu šansonu servírovat návštěvníkovi kavárny menu, jež připraví naše kuchyně.

Naše klienty také navštěvujeme na jejich pokojích v prostorech jejich bezpečí individuálně. Ano všechny. I ty, kteří jsou upoutáni na lůžko. A jak taková návštěva vypadá? Všichni zaměstnanci zvládají alespoň základy bazální stimulace, a tak nás těší, že můžeme prostřednictvím tohoto úžasného konceptu o klienty pečovat. Konkrétně třeba tak, že nabízíme zábavu a naplnění času prostřednictvím uspokojení smyslového vnímání. Nabízíme muzikoterapii, aromaterapii, Touch terapii a také prosté a srdečné povídání, zpívání, nebo, je-li potřeba, i modlitbu. Pro ty, co si chtějí povídat na vážnější „notu“, umíme také validaci, tedy přístup nepopírání názoru a postoje klienta.

V SeniorCentru v Šanově jsme přesvědčení, že u nás „doma“ není nikdo sám.

 Další článek