SeneCura SeniorCentrum Šanov

Speciální edice výstavy SeniorCentra Šanov

V našem SeniorCentru Šanov na jihu Moravy se pyšníme mnoha zvláštnostmi a originalitami ve volnočasových programech. Jednou z pravidelných událostí je výstava autorských produkcí našich klientů. V měsíci květnu přišla s novým nápadem na obsah výstavy vedoucí sociální pracovnice paní Bc. Jana Tesařová. S našimi klienty jsme dělali anketu, ve které jsme se ptali na tyto otázky: „Co se vám nejvíce podařilo?“, „Z čeho jste měli v životě největší radost?“, „Co by v životě změnili?“ a „Co byste vzkázali mladé generaci?“.

Odpovědi nás vskutku potěšily a překvapily svou jednoduchostí, a přesto hloubkou. Základem radosti našich klientů jsou jejich děti, vnoučata, jejich rodina. Většina obyvatel šanovských domečků se shodla na tom, že přijali nakonec vše ze svého života a neměnili by nic, tedy jak poznamenala paní  Ludmila, nemluvili by Bohu do jeho plánů. No a k mladé generaci letí ze Šanova prosba k větší skromnosti, k výběru lepších vzorů, k pospolitosti rodiny, obce i národa.

Rádi dodáváme milé překvapení nakonec. Našim klientům se anketa zalíbila a budeme v ní proto, možná na jiné téma, pokračovat.

V následujících dnech nás čeká také oblíbené hudební dopoledne s našim dobrovolníkem panem Ladislavem. V případě krásného počasí samozřejmě pod naší pergolou.

 Další článek