SeneCura SeniorCentrum Šanov

Koník Emil pomáhá v SeniorCentru v Šanově

V SeniorCentru v Šanově víme, jak důležitá je pestrá a cílená aktivizace pro spokojený život našich klientů, jejich pocity, udržení mysli i těla a jejich dobrou náladu.

Při plánování aktivizací na září jsme byli mile překvapeni nabídkou nám dobře známých Ježíškových vnoučat využít návštěvy terapeutického koníka Emila v jejich režii.

Aktivitu „Ježíškova vnoučata“ vnímáme jako nejpřínosnější aktivitu posledních let, která může cíleně pomoci klientům ke zpříjemnění jejich života, a to konkrétním darem nebo aktivitou.

Slovo dalo slovo a 30. srpna zastavila před naším SeniorCentrem dodávka, ze které vystoupili hlavní aktéři. Počasí přálo, takže naši klienti netrpělivě vyhlíželi koníky pod pergolou v našem parku.

Bylo velmi milým překvapením, když do parku vstoupil „miniaturní“ koník Emil se svojí kamarádkou klisničkou Romankou, to vše v doprovodu paní Veroniky Šrankové se svojí dcerou.

Paní Šranková potom začala velmi pěkně vyprávět o konících, o terapii a o všech možných souvislostech. Koník putoval mezi našimi klienty, kteří si jej mohli pohladit. Pro některé z nich, zejména milovníky koní, to byla jediná příležitost, jak se po letech setkat se svojí zvířecí láskou a věřte, že byl šťastni.

O to více museli být překvapeni naši klienti, kteří leží na lůžku, některým se totiž otevřely dveře pokoje a dovnitř za doprovodu paní Šrankové vstoupl kdo jiný, než-li koník Emil. Paní Šranková potom dokázala s klienty komunikovat a upoutat jejich pozornost. Úsměvy na tvářích klientů byli dostatečnou odměnou pro všechny přítomné. Velmi oceňujeme osobitý a profesionální přístup paní Šrankové a její dcery!

V parku mezitím mezi klienty putovala kobylka Romanka a o zpestření se postarala i suchozemská želva v náručích některých klientů.

Rádi s klienty budeme vzpomínat na tento krásný Den s koníky a těšíme se zase na viděnou!

 Další článek