SeneCura SeniorCentrum Šanov

SeniorCentrum Šanov: Návštěva malé a velké výstavy

Více jak rok dodržujeme u nás v SeniorCentru Šanov tradici vlastních malých autorských výstav a v souvislosti s nimi zažíváme mnoho zvláštních a krásných emočních situací. Tento měsíc u nás vystavují dokonce dvě autorky, a to pod společným jmenovatelem a tím je háčkovaná krása. Obě úžasné dámy, když viděly svá dílka nafocená a nainstalovaná na žluté a červené budově (chtěli jsme je překvapit, i když věděly, že se něco chystá), byly dojaty a i malinká slzička štěstí a radosti ukápla. Paní Milada a paní Ivanka dlouho seděly s ostatními dámami u svých fotografií a povídaly si o tom, co která z nich dělala a dělá, co je bavilo a také to, co by ještě chtěly udělat, vyrobit. A právě ta poslední část poslední věty nám dělá velkou radost. Naši klienti mají plány do budoucna.

Ve stejný čas jsme zase s dalšími dámami navštívili velkolepou výstavu „Slovanská epopej“ Alfonse Muchy v Moravském Krumlově. V úžasu jsme stáli pod velkolepými plátny a tiše jsme si četli komentář o pozadí vzniku jednotlivých děl a o jejich významu. Domů jsme se vraceli s pokorou a pocitem sounáležitosti.

Ve čtvrtek odpoledne jsme pokračovali v zábavě kvízem na téma „škola“ a poté nás také čekal koncert country kapely. Život pokračuje s námi.

 Další článek