SeneCura SeniorCentrum Šanov

Autorská výstava v SeniorCentru Šanov

V tomto týdnu jsme pečlivě připravovali a poté instalovali další ze série autorských výstav našich klientů. Tyto výstavy čerpají z uměleckých či životních zálib a zaměření obyvatel našeho SeniorCentra Šanov. Tato současná má název „Ruce a kameny“ a podnětem pro ni je životní koníček paní Jindřišky, a to sbírání a studium minerálů a polodrahokamů. Nahlédněte prosím do fotografické přílohy a my věříme, že Vás fotografie potěší.

U nás na jihu Moravy v SeniorCentru Šanov tvoříme my zaměstnanci i klienti společný prostor, jejž nazýváme domovem. Proto také často s klienty, tedy spíše s klientkami (za odborného dozoru mužů, klientů) pečeme jak sladké, tak slané pečivo. To nejen rozvoní prostory SeniorCentra, ale je příjemným doplňkem odpolední bohaté svačiny nebo jej podáváme k příležitosti uvedení nové výstavy do života. To také proto, abychom naše obyvatele pobídli k pozastavení, ke zhlédnutí nových fotografií. Také jsme zaslechli, a to nás velice těší, rozhovor klientek paní Marie a Boženy a dalších. Povídali si o tom, kdo další bude autorem následující výstavky. Ale to je vždy překvapením.

Tento týden zájemci o naše vlastní „šanovské“ vzdělávání absolvovali další hodinu předmětu: „Informační technologie“, příští hodina je o pravidlech společenského chování.

V následujících dnech nás také čeká ochutnávka s francouzskou tečkou.

 Další článek