SeneCura SeniorCentrum Šanov

Ježíškova vnoučata opět v SeniorCentru Šanov

Co je víc, než někomu udělat radost? Nezištnou, laskavou, s překvapením a bez jakýchkoli podmínek a nároků? Udělat radost známému, milé osobě nebo rodině, je milé a běžné. Ale udělat radost někomu, koho vůbec neznáme, s kým jsme se nikdy neviděli, tak to je kus člověčenství.

A tak funguje projekt Ježíškova vnoučata. V SeniorCentru Šanov využíváme tento projekt již třetím rokem. Jsme velmi vděční zakladatelům i organizátorům projektu Ježíškova vnoučata i jednotlivým dárcům, ať již jednotlivcům za drobné maličkosti, tak i firmám, které oslovují své zaměstnance a společně vybírají dárek či zážitek za nemalé peníze.

Letos jsme požádali o 30 takových dárků či zážitků a na všechna přání se našli dárci. Ano, tak neuvěřitelné to je!

A co je splněno jednotlivcům či všem klientům díky Ježíškovým vnoučatům?

Jako příklad můžeme uvést bílé elektrické piano od firmy Iresoft s.r.o. Brno, gramofon s deskami od pana Musila, zajištění ohňostroje na Silvestra od paní Maršové, předplatné časopisu MF Dnes (paní Wichová) či časopisu Tina (paní Schubertová, pan Koukal). Nemalou radost přinesl i společný dárek nového projektoru, který bude sloužit především pro letní kino od pana Kosirinského či velká TV od rodiny pana Šťastného. Potěšily i drobné dárky jako např. cukroví, papuče, pokojová květina, knihy básní, stolní společenská hra, karetní míchačka a kanastové karty, puzzle, vitamínové doplňky a jiné.

Se všemi dárci se domlouváme individuálně na předání dárků, které probíhá buď osobně – přímo v SeniorCentru Šanov nebo se dárky posílají poštou. Na oplátku dárcům zasíláme fotografie z předávání, a tím zajišťujeme zpětnou vazbu, že se dárek líbil a padl do potřebných rukou.

Některá splnění máme ještě před sebou, a to například zajištění gurmánského zážitku ve smyslu zvěřinových hodů s kuchařem přímo na Domově, ochutnávku kávy přímo z pražírny kávy v Moravském Krumlově či naladění našeho starého, ale dobrého křídla na žluté budově.

Všem dárcům bychom chtěli poděkovat za jejich ochotu a i v této podivné „covidové době“ ocenit vřelý a lidský přístup. Jak se říká, sdílená radost je dvojitá radost. Je krásné vidět, že je mezi lidmi stále tolik pochopení, laskavosti a soucitu.

 

S vděčností a přáním krásného a klidného prožití konečné fáze adventu a Vánoc

Jana Tesařová

(posel Ježíškových vnoučat)

 Další článek