SeneCura SeniorCentrum Šanov

Protipádové cvičení s klienty SeniorCentra Šanov

Zrekonstruované a nově otevřené rehabilitační centrum v našem SeniorCentru Šanov nám v květnu umožnilo pokračovat v projektu zvaném „Protipádové cvičení s klienty“. Jedná se o soubor systematického cvičení koordinace, stabilizace a posílení svalstva u pěti vybraných klientů v jednom cyklu, kteří mají samozřejmě o toto cvičení zájem.

Potkávali jsme se pravidelně 2x týdně po dobu tří měsíců a při doprovodu příjemné hudby jsme mírně zvyšovali nároky na cvičení tak, aby to klienty nejen stále bavilo, ale aby se zároveň zlepšovali ve svých výkonech. Cvičení však nebylo nikterak náročné.

Projekt byl ukončen dvěma speciálními testy, které monitorují změnu v koordinaci a stabilizaci těla klienta oproti původnímu stavu před cvičením. Výsledky testu dokázaly, že tohle je ta správná cesta, jak si s klienty nejen příjemně protáhnout a zpevnit tělo, ale především eliminovat riziko pádu.

Do následujícího pokračování cyklu protipádových cvičení se nám již přihlásilo dalších pět zájemců a absolventi toho předešlého se již těší na pravidelnou účast skupinového koordinačního cvičení, které v našem SeneCura SeniorCentru nabízíme také.

 Další článek