SeneCura SeniorCentrum Šanov

Vánoční setkání klientů s dětmi ze ZŠ Lesonice

V předvánoční době  naše klienty v SeniorCentru Šanov navštívili děti ze ZŠ Lesonice s nacvičeným programem.

Základní škola Lesonice se nachází u Moravského Krumlova, cca 30 km od Šanova, v Lesonicích bydlí pan ředitel a žáci již několik let „na dálku“ komunikují s našimi klienty formou přání a různých aktivit. Nyní nastal čas, kdy se paní ředitelka Doupovcová s žáky a se svým týmem rozhodla, že se prostě do toho Šanova, o kterém toho hodně slyšeli a viděli na webových stránkách, vydají a že si rovnou udělají celodenní výlet.

Písničky, doprovázené paní ředitelkou na klavír, básničky a příběhy spojené s pořekadly týkající se Vánoc klienty našeho domova jednoduše řečeno pohladily na duši. V druhé části setkání jsme poprosili děti, aby se posadili mezi naše klienty a neformálně si popovídali o vánočních snech a přáních. Na závěr dopoledne se každé dítě i klient představil jménem a ty menší nám pověděli profesi, povolání, které by chtěly jednou dělat a klienti zase činnost, které se v životě věnovali.

Školský zájezd se po vydařeném představení vydal ještě na procházku po parku a dále po Šanově a celou akci zakončili obědem v jídelně Domova. Domluvili jsme se také, že touto návštěvou nic nekončí, ba naopak. Naše setkání mohou pokračovat. Na jaře jsme děti pozvali na vědomostní klání senioři vs žáci školy.

Děkujeme moc za krásné dárky a chvíle strávené s našimi klienty, za tento příkladný dobrý skutek všech dobrých lidí ze základní školy v Lesonicích.

 Další článek