SeneCura SeniorCentrum Šanov

Ochutnávka smoothie

V rámci pravidelných „šanovských“ akcí jsme tento měsíc pozvali klienty k ochutnávání tzv. smoothies, což jsou mixované nápoje včetně dužiny, ať už z ovoce či zeleniny nebo zelených natí.

Jak jsme se dočetli, mohou být i smoothie různě ochuceny mlékem, jogurtem, medem, různým kořením i semínky.

Klientům se tak nabídla možnost ochutnat například kombinace banán, jablko, mandarinka nebo jablko, kiwi a pomeranč nebo taky okurky se špenátovým listem a mrkví. Zvítězily však asi koktejly sladších kombinací s banánem či medem.

A co na ochutnávku říkali naši klienti? Paní Mullerová spokojeně poznamenala, že takové pití by mohlo být každý den.  Pan Halamka konstatoval, že ty s banánem a jahodami má moc rád. Na žluté budově si aktivizační Dáša rozdělila s klienty ovoce do barevných skupin a vysvětlili si k tomu jejich účinky na zdraví.

To, že zpočátku nemohli aktivizační Miluška a Petr „nastartovat“ mixér a museli si zavolat na pomoc správce Pavla, byla už jen taková malá komplikace, která nám sloužila k reminiscenci na téma: „Mixer a jaké značky jste používali v dobách vašeho mládí?“ No přece česká ETA!

Zkrátka další krásný den v SeniorCentru Šanov.

 Další článek