SeneCura SeniorCentrum Šanov

Křeslo pro hosta v SeniorCentru Šanov

V srpnovém křesle pro hosta u nás v SeniorCentru Šanov jsme s velkým potěšením přivítali hudebníka a muzikoterapeuta Petra Vysočana, kterého známe již z některých jeho předešlých návštěv. Tentokrát musel čelit mnoha dotazům směřujícím k jeho hudebním začátkům a k jeho životu s hudbou.  Povídání jsme samozřejmě prokládali písničkami, z nichž některé naši klienti znali a rádi si zazpívali. Povídání nás zavedlo až k archeologickým nálezům hudebních nástrojů a také k úvaze, jak nás může hudba naladit, ba i léčit.  Paní Hrudníková se dotazovala na jazz a swing, paní Šťastná zavzpomínala, jak byla v mládí šťastná při poslechu hudby nebo při tanci.

Návštěva pana Vysočana navazovala na ranní povídání o tom, co je štěstí, nebo zda jsme někdo z nás zažili malý zázrak. Samozřejmě, že ano, odpovídala paní Velecká, zázrakem je každý nový den.

S naším milým hostem Petrem Vysočanem jsme se domluvili na pravidelných návštěvách a muzikoterapeutických setkáních.  Už se moc těšíme, první návštěvu jsme domluvili na 8. září.

 Další článek