SeneCura SeniorCentrum Šanov

Závody, jež mohou být i výzvou pro ostatní

U nás v SeniorCentru Šanov rádi plníme přání klientů, a to nejen individuálně. Často se ptáme, jaké aktivity by naše klienty zaujaly, co by rádi dělali ve volném čase. S překvapením a potěšením jsme se dozvěděli, že na základě návrhu naší fyzioterapeutky Lucie Ficové chtějí uspořádat závody na kolečkovém křesle.

Za pomocí paní Jany Tesařové, sociální pracovnice, naše kolegyně Milena Jaklová přichystala startovací čísla, praporek a cedulku start a cíl. Půjčili jsme si pásmo, naměřili na každé budově na dlouhé chodbě vzdálenost dvaceti metrů a mohlo se začít. V kanceláři už byly nachystány diplomy a sladká odměna. Vše mohlo začít.

Na každé budově se vytvořil špalír fandících a závodníci za mohutné podpory postupně vyjížděli na trať.  Nejlepšího šanovského času 13 sekund dosáhl pan Maleňák Josef ze žluté budovy. Na zelené budově byl nejlepší pan Mudroch Bedřich v čase devatenáct vteřin a na červené pak byla zvítězila paní Olga ve věku 94 let v čase něco málo přes šestnáct sekund. Při vyhlášení výsledků jsme se dohodli na zorganizování odvety. Kdo ví, třeba se k nám přidá i někdo z bratrských domovů.  Den plný zábavy a pohybu v SeniorCentru Šanov se opravdu podařil!

 Další článek