SeneCura SeniorCentrum Šanov

Tradiční vědomostní kvíz v SeniorCentru Šanov na téma NEJ

Jaký dort bude tento měsíc pro vítěze? Jahodový, kokosový nebo ořechový? A kdo tento měsíc vyhraje? Tyhle a další otázky si kladly dámy z červeného týmu. Pana Adamička s panem Maleňákem ze žlutého týmu jsme zase zaslechli při diskuzi: „Jak byla ta otázka o slovanských národech? Jaké je to největší zvíře na světě?“

Když jsme se po snídani sešli ke třem velkým stolům, kvíz mohl začít. Jedna otázka střídala druhou. Kapitánky – aktivizační pracovnice Anička, Miluška a Dáša, zpestřily každou otázku žertem. Do poslední chvíle byl stav získaných bodů stále vyrovnaný. Nakonec rozhodla otázka týkající se tradic našeho národa, kraje a oblasti. Kapitánky jednotlivých týmů s rozhodčím Petrem se postupně probírali odpověďmi a rozhodovali, co lze uznat jako kulturní, náboženskou a národní tradici nebo tradici dané oblasti. „Ano, vynášení Morany rozhodně ano!“ volala Anička. Petr nechtěl uznat nošení krojů bez spojitosti s událostí jako bodovanou událost, ale byl nakonec přehlasován.

Nakonec podruhé za sebou zvítězili obyvatelé žluté budovy. Příště dojde k úpravě pravidel a posilnění zeleného týmu, aby byl boj vyrovnaný. A jaké bude téma?  Nechte se překvapit!

A ještě dodáváme, že dort byl tentokráte ořechový a byl přímo obří!

 Další článek