Tradiční kavárna v Šanově
„Já bych si tak dala alžírskou kávu,“ povzdychla si onehdy paní Mullerová. „Já zase dobrou vídeňskou!“ reagovala paní Stejskalová. „No to přeci není problém,“ odvětily aktivizační pracovnice Miluška a Anička. V rámci dnešní ochutnávky jsme nakonec připravili alžírskou, vídeňskou a mandlovou kávu, capuccino, horkou čokoládu a klasického turka. K tomu jsme napekli s klienty sušenky. Již tradičně se aktivizační pracovníci převlékli za číšníky a servírky a otevřeli kavárnu.
K tomuto programu patřilo také povídání o kávě: kde roste, jak se zpracovává, kde je nejlepší a která je nejdražší. No přeci ta cibetková! Součástí reminiscence, tedy zavzpomínání, byly i otázky: „Kterou prvorepublikovou kavárnu si pamatujete?“ „Tu Slavii v Praze? Ta je tam dodnes,“ poznamenala paní Ečerová. Dámy ze žluté budovy poznamenaly: „Ve správné kavárně nesmí chybět ani vaječný koňak!“ Ten se u nás nakonec taky našel.
Příště bychom chtěli připravit na ochutnávku vlašský salát nebo ruské vejce. Necháme se překvapit!