SeneCura SeniorCentrum Šanov

Krásná roční přání v SeniorCentru Šanov

Dnes jsme jeli my, aktivizační pracovníci Petr a Miluška, s klienty paní Olgou Sovovou, panem Karlem Všetečkou a paní Miluší Kseničovou do Znojma.

Pan Všetečka měl přání ještě jednou navštívit opravárenskou dílnu pro automobily. Jako bývalý automechanik prožil celý aktivní život zájmem o automobily. V dílně pana Březiny v Příměticích rozpoznával nejen všechny značky automobilů, ale také jejich závady. Tato návštěva byla příjemným zážitkem také pro zaměstnance jmenované firmy.

Paní Sovová nedávno projevila přání ještě jednou navštívit gymnázium, které jako mladá slečna studovala, což je Gymnázium Dr. Karla Polesného ve Znojmě.  Vše jsme připravili a domluvili s panem Milanem Dvořákem, zástupcem ředitele gymnázia. Dojatá paní Sovová byla seznamována a představována postupně pedagogům školy a navštívili jsme také několik tříd, kde jsme si krátce popovídali i se studenty a připomněli jim také události v březnu roku 1938, za kterých musela naše klientka opustit Znojmo a také gymnázium, které potom dostudovala v Brně.

Vždy nevynecháme možnost navštívit krásné místo, vyhlídku či historickou památku tam, kde právě s klienty trávíme nějaký čas.  Tentokráte jsme navštívili vyhlídku na znojemskou rotundu sv. Kateřiny a přehradu u Kostela sv. Mikuláše.

Každý výlet by měl skončit návštěvou cukrárny. Nebylo tomu také v tomto případě jinak. Náš výlet jsme zakončili v cukrárně u kávy a zákusku.

 Další článek