SeneCura SeniorCentrum Šanov

Módní přehlídka a splněné přání

Na první jarní sobotní dopoledne jsme pro klienty připravili módní přehlídku. A módní přehlídka to nebyla ledajaká. Připravily si ji pro nás ženy se svými dětmi ze spolku „Litobratřické berušky“. Vše jsme domluvili s naší pečovatelkou Janou Veselou, která je členkou tohoto spolku.

Tak, jak módní přehlídka byla netradiční, tak i předváděné modely byly netradiční. Vyráběly a šily si je maminky se svými dětmi vlastníma rukama. Květinový potisk látky na šatech byl například proveden prsty modelky. Další modelka se představila v šatech, které sama popsala slovní abecedou.

Nádhernou atmosféru přehlídky doplnily modely večerních šatů, které předvedly maminky ze spolku. Vrcholem přehlídky byly modely, které předvedli naši klienti, paní Drahomíra Vantuchová a Jaroslav Šťavík. Potlesk a nadšení nebralo konce a slzy do očí všech vehnal pan Šťavík, který na závěr spontánně poděkoval všem – pečovatelkám, aktivizačním, sociální pracovnici i paní vrchní za uspořádání tak nádherné akce. A na závěr jsme obdarovali děti za módní přehlídku čokoládovými beruškami. Ty se posléze rozeběhly mezi klienty a berušky jim rozdaly.

Tato akce byla význačná pro našeho jednoho klienta Karla Dvořáka, který si přál jako svoje roční přání zúčastnit se módní přehlídky. Přiložené fotky dokládají nadšení všech klientů, nejen pana Dvořáka.

 Další článek