SeneCura SeniorCentrum Šanov

Splněná přání v SeniorCentru Šanov

Jeden z unikátních programů sítě domovů SeneCura je také každoroční plnění přání našich klientů. Při povídání s klienty v rámci volnočasových aktivit, nebo při sezení s jejich klíčovými pracovníky spolu se sociální pracovnicí zjišťujeme, jaké přání by naši klienti chtěli splnit. Takto se zrodila myšlenka uskutečnit společný výlet do Znojma, využít možnosti svézt se turistickým vláčkem a třeba i navštívit cukrárnu.

Dva měsíce jsme akci připravovali, ladili, aby vše bylo optimální. A také bylo. Počasí nádherné, sluníčko svítilo po celý den. Autobus pro nás přijel včas, takže po příjezdu na stanoviště vláčku nám zbyl i čas dát si ve stínu společnou svačinku a to chleba s řízkem, jak jinak že? Nasedli jsme do vláčku, který nás provezl celým městem a jízda to byla úžasná, s nádhernými vyhlídkami na rozkvetlé město. A výlet jsme opravdu zakončili v cukrárně při kávě, zákusku a zmrzlině.

Z výletu se všech 11 klientů vrátilo sice unavených, ale prožili den plný zážitků, o kterých si budou vykládat ještě dlouho.

Pro paní Vackovou, Melkesovou, Poláchovou, Sigmundovou a pány Kurtinu, Maleňáka a Procházku, měl tento výlet ještě větší význam, splnili jsme jim jejich roční přání.

Život pokračuje s námi! 🙂

Předchozí článekDalší článek