SeneCura SeniorCentrum Šanov

Křeslo pro hosta v SeniorCentru Šanov na téma "Myslivost"

Pan Tomášek, lesní inženýr s krásným vztahem k lesu, přírodě a myslivosti, navštívil v rámci našeho pravidelného pořadu „křeslo pro hosta“ SeniorCentrum v Šanově.

Přinesl s sebou vzácné fotografie z cest, několik loveckých trofejí, z nichž největší bylo paroží jelena, dále vyčiněné kožešiny lišky a jezevce. Také zvláštní nástroj, vábničku na jelena a několik píšťalek – ty menší byly vábničky na srnce, ty větší zase na jeleny. Potěšila nás samozřejmě ukázka zvuků, jaké vydávají například jeleni v říji.

Mezi povídáním padaly také zvídavé dotazy našich klientů. Paní Hladká se zajímala, kolik váží jelen a jak se pojmenovává paroží a jeho součásti. Paní Velecká se ptala zase na to, jak chráníme naši přírodu a lesy. Aktivizační pracovníky zajímalo, jak se dá předcházet suchu v lesním a zemědělském hospodaření v přírodě.

Milým překvapením bylo také to, že pan Tomášek nepřišel sám, ale se svým pejskem, a to fenkou labradorského retrívra, který nás všechny obcházel a nechal se hladit.  Mnozí klienti si to velmi pochvalovali.

Hodina povídání utekla jako vždy velmi rychle. Na závěr vznikla také domluva, že návštěva našeho hosta nebude poslední.

 Další článek