SeneCura SeniorCentrum Šanov

Mezigenerační setkání v SeniorCentru Šanov

V SeniorCentru Šanov si často povídáme o životě a o tom, jaká je dnešní mladá generace. Mnohdy slýcháme: „Ti mladí už ani neví, jak vypadá les, jak se hraje fotbal nebo skáče panák.“ Využili jsme proto spolupráce s místní základní školou a vytvořili mezigenerační projekt s cílem setkání našich klientů s žáky čtvrté a páté třídy. Chtěli jsme představit seniorům život dnešních dětí a jejich práci s mobilními telefony a tablety, dětem zase přiblížit hry a zábavu generace jejich babiček a prababiček. Dále jsme připravili zábavný kvíz, aby si obě skupiny ověřily své znalosti navzájem.

Jaké bylo překvapení pro seniory, když se dozvěděli, že děti skáčou panáka, že mladé slečny šijí oblečení pro panenky a kluci hrají fotbal nebo florbal. Děti dostaly za úkol představit klientům práci s telefony a tablety, například nám s jejich pomocí vyhledaly význam jakéhokoli cizího slova nebo ukázaly fotografie oblíbených míst. Na závěr nám děti jen tak pro radost zazpívaly písničku o září a jednu písničku jsme věnovali i my starší jim.

Dvě hodiny utekly jako voda a paní Vacková poznamenala, že takových setkání bychom mohli udělat víc. Rádi jí toto přání v budoucnu splníme!

 Další článek