SeneCura SeniorCentrum Šanov

Mikulášský den v SeniorCentru Šanov

Od rána 5. prosince se aktivizační tým v Šanově kromě tradičních povinností chystal na tento slavnostní den. Domovem bude procházet Svatý Mikuláš, čert a anděl. Zjistili jsme však, že Mikuláš někde zapomněl vousy. To nebyl pro Milušku aktivizační kolegyni žádný problém. Za chvíli byla tato tradiční trojice s nadílkou v košíkách připravená na návštěvy klientů. Rádi bychom se pochlubili rodinným příslušníkům, že jsme opravdu navštívili všechny klienty a se všemi jsme si popovídali, zavzpomínali na básničku, říkanku nebo historku. A to i v němčině a angličtině, neboť máme u nás klienty, pocházející z těchto zemí. To, že zrovna tento den nešel elektrický proud, za to mohl samozřejmě čert a všechny kolegyně sestřičky a pečovatelky mu to také od rána vyčítali. No už ani v pekle není pořádek, co býval.
A co na to naši milí klienti? Krásně nás překvapil pan Maleňák, který si kleknul na jedno koleno, smál se a prosil:“ Mikuláši, čerte, já už budu hodný, anděli, zastaň se mě“. Samozřejmě, že anděl vše vyřešil nahlédnutím do knihy hříchů. Ano, nějak se nám dostaly tento rok do mikulášské nadílky výroky ze slavných pohádek.  Paní Vacková zavzpomínala na pohádku Anděl Páně a také se stalo, že Mikuláš vcházející do pokoje paní Strnadové spustil čertovská citoslovce. On totiž kolega Petr chodil předchozí roky přestrojen za čerta.  Všichni se smáli i spolubydlící paní MIkundová nevěřícně kroutila hlavou.
Den utekl velmi rychle a v překrásné pohodové atmosféře naplněné úsměvy, doteky, písničkami a pohlazeními. Nezapomněli jsme totiž, že SeniorCentrum Šanov je domov.

 Další článek