SeneCura SeniorCentrum Šanov

První "Večeře při svíčkách" v SeniorCentru Šanov

Dlouho očekávaná akce, která je jednou z hlavních programů domovů SeneCura a to „večeře při svíčkách“, se nedávno uskutečnila i u nás v SeniorCentru Šanov. Pro starší občany, kteří vyžadují péči, je častokrát návštěva restaurace a možnost rodinné večeře velmi obtížná či dokonce nemožná. Proto SeneCura zajistí luxusní restauraci s obsluhou a několika-chodové menu přímo v domově. Společně s rodinou a přáteli, které si mohou pozvat, opět zažívají radost ze života.

Dlouhé přípravy, aby vše bylo, jako v pětihvězdičkové restauraci trvaly několik dnů, možná i týdnů. Naše sociální pracovnice paní Jana Tesařová oslovovala rodiny, abychom věděli s kým počítat. Nakonec jsme přivítali u stolů rodiny a blízké těchto klientů: paní Kseničové, paní Sovové, paní Durčányové, paní Velecké, manžele Slaninovi, pana Kurtina, pana Kříže a pana Jobánka.

K veliké radosti celého týmu, který akci realizoval, jsme byli první den pod odborným vedením manažera stravování SeneCura Česká republika Tomáše Pondělíčka.  Brzy jsme tak věděli, jak podávat nápoje, jak polévku i další chody, jak odnášet prázdné nádobí… Celou akci uvedl náš pan ředitel Ing. Michal Veleba a vzápětí se přidal k obsluhujícímu týmu. Podával nápoje a také bavil naše klienty a jejich hosty u stolů.

A co se podávalo jako menu? Jako předkrm jsme podávali dva druhy domácího pečiva s bylinkovým máslem, polévku z pečené zeleniny sypanou restovanou zeleninou a parmezánem doplněnou ještě pro plnost příchutí libečkem a česnekem. Jako hlavní chod jsme servírovali pečenou jelení kýtu s omáčkou z lesního ovoce, k tomu šťouchané brambory s bylinkami na másle a jako zákusek čokoládový fondán s lesním ovocem a mátou. Na závěr samozřejmě nechyběla ani výborná káva. Nápojový lístek obsahoval pivo, víno a to alkoholické i nealkoholické, a vodu s citronem a mátou.

Celý večer utekl jako mrknutím oka. Opravdu hluboký zážitek pro klienty, jejich rodiny ale i pro nás obsluhující personál. Těšíme se, že budeme moci takto překvapit a potěšit další klienty a jejich blízké a naplnit naše hlavní moto. Jsme domov.

 Další článek