SeneCura SeniorCentrum Šanov

Když se místo, kde žijeme, stává domovem

Nedávno vyhlásil ředitel našeho domova pan Ing. Michal Veleba výtvarnou soutěž na téma “Náš domov“. Jejím cílem bylo kromě smysluplného naplnění volného času také zjistit, co by si klienti v Šanově přáli, aby se jim tu žilo ještě lépe. Obyvatelé našeho SeniorCentra se shodli na tom, že by jim život zde určitě zpříjemnilo ještě více zeleně a stromků.

Když se o něčem jenom mluví a věc se nedotáhne do konce, zanechává to v lidech pocit zbytečnosti. To ale není případ vedení našeho domova ani zaměstnanců. Panu řediteli se podařilo zajistit od soukromého pěstitele z okolí Brna malé stromky, a tak mohlo být přání našich klientů brzy splněno.

Správný okamžik přišel hned za několik dní a my jsme se v Šanově mohli pustit do práce. Zasadit meruňku, švestku a třešeň pomáhal nejen pan ředitel Michal Veleba, paní sociální pracovnice Jana Tesařová, správce domova pan Ležák, aktivizační pracovník Petr, ale i samotní klienti. K naší velké radosti se sázení navíc účastnily také norské studentky, které jsou u nás na pracovně-studijní návštěvě a o jejichž pobytu budeme rádi informovat v dalších článcích. Hlavním tématem při vlastním vysazování stromečků bylo to, jak je správně umístit, a zejména kdy začnou stromky plodit. Naši senioři vědí, že všechno má svůj správný čas.

A co obyvatele našeho domova SeneCura čeká v následujících dnech? Těšit se mohou třeba na ochutnávku jarních smoothies.

 Další článek