SeneCura SeniorCentrum Šanov

Jarní ochutnávka koktejlů z lesního ovoce a jahod v Šanově

Původně jsme chtěli, myslíme tím aktivizační tým SeniorCentra Šanov, nabídnout seniorům jarní „smoothies“.  Protože ne každý má rád šťávy například z celeru nebo pórku, rozhodli jsme se po poradě s kuchařkami pro mléčné koktejly. Všichni si z mládí nebo dětství vzpomínají například na báječný jahodový koktejl.  V rámci aktivizací jsme si tedy s klienty povídali o lesním ovoci, o tom, z čeho se dá koktejl vyrobit, paní Liščáková  z červené budovy si vzpomněla na dřívější tradiční „mléčné jídelny“, které byly téměř v každém větším městě.  Přidaly se i další dámy, paní Košíčková zavzpomínala na palačinky a dorty a na borůvkový koktejl.

Aktivizační kolegyně Anička nabízela postupně ve všech třech budovách tři druhy báječných nápojů a to jahodový, borůvkový a z lesního ovoce.  Dá se říci, že po hlasování obyvatel našeho domova chuťově zvítězil jako nejlepší borůvkový koktejl. V rámci každé ochutnávky se rádi ptáme klientů, jakou další ochutnávku by si rádi dali, co jsme ještě v Šanově neochutnávali.  Z průzkumu vyšlo, že nás čeká „výroba“ domácího medu z pampelišek případně i sirupu z čerstvých smrkových výhonků.

Příští týden nás čeká křeslo pro hosta na téma Velikonoce s paní Maršalíkovou, našim tradičním hostem a také kvíz na téma hudební nástroje, samozřejmě tradičně s dortem pro vítězné družstvo.

 

 Další článek