SeneCura SeniorCentrum Šanov

Splněné přání pana Ing. Josefa Balíka

Naše SeniorCentrum Šanov jako domov pro seniory a domov se zvláštním režimem spadá do sítě domovů SeneCura. Jedním z unikátních programů, které tyto domovy svým klientům nabízejí, je také plnění jejich ročních přání. A protože přání obyvatel našeho domova plníme velmi rádi, bylo nám tentokrát milou povinností doprovodit pana Ing. Josefa Balíka do jeho bývalého bydliště, vinařské obce Kostice u Břeclavi.

Zde ho již čekala jeho dcera paní Alenka s pohoštěním. Náš klient nám, svému doprovodu ze SeniorCentra (tedy aktivizačnímu pracovníku Petrovi a pečovatelce Martině), ukázal s pýchou svůj domov i vinohrad a povyprávěl o své práci vinaře. My jsme pak zase obdivovali, s jakou lehkostí poznával všechny odrůdy vinné révy a jak zasvěceně o nich hovořil.

Poté jsme se přesunuli do Lednice, kde pana Balíka čekal báječný oběd, jeho oblíbená kačena, zelí a knedlík, a malá ochutnávka vín. Povídali jsme si v přátelské atmosféře a rodina našeho klienta plánovala další setkání.

Na závěr jsme stihli ještě malou zmrzlinu a posezení pod kaštany. Po cestě domů pak náš milý
a návštěvou unavený klient několikrát poznamenal: „To bylo dobré, to bylo moc dobré…“ Všechny nás těšilo, že jsme panu Balíkovi udělali radost a pomohli mu oživit příjemné vzpomínky. SeniorCentrum Šanov je zkrátka domov, kde se plní přání.

 Další článek