SeneCura SeniorCentrum Šanov

Hudební zastavení s otiskem laskavosti a vůní světa

S velkou radostí u nás v SeniorCentru Šanov pokaždé vítáme naše „speciální“ hosty. Jedním z nich je i Ondřej Smeykal, hudebník  a skladatel, jenž vystupuje s hercem Jaroslavem Duškem
a se svou „léčivou“ hudbou cestuje po celém světě. Občas si udělá zastávku také u nás v domově, kde našim klientům prostřednictvím hudby i slova přibližuje vzdálené kouty naší planety.

Jeho povídání o životě původních obyvatel Austrálie, o tom, jak se žije v jiných částech světa nebo o jeho vztahu k vlasti, k životu a hudbě, je vždy laskavé a poučné. Ondřej své zajímavé vyprávění navíc doprovází hrou na australský nástroj digeridoo, na gongy a také další nástroje. Jeho skladby jsou jako příběhy probouzející se přírody, jimiž nás provází od časného rána k žhavému poledni. Toho, kdo se uvolní a poddá, dokáží zcela vtáhnout a zároveň naladit na vlnu pohody a relaxace.

A co na tradiční návštěvy, a především zvláštní hudbu zprostředkovanou naším hostem říkají klienti? Někteří se jejími tóny nechají unést do světa fantazie, další při hraní třeba i usnou, ale to je při relaxaci správné, a pokud je klient unavený, také dokonce žádoucí. Jak poznamenala paní Velecká, paní Kseničová a paní Liščáková: „Hudba se zkrátka dělí na tu, jež vstoupí do srdce, a na tu druhou. Hraní   Ondřeje Smeykala ale bezesporu patří do té první kategorie“. A my v SeneCura SeniorCentru Šanov se už teď opravdu srdečně těšíme na jeho další návštěvu.

 Další článek