SeneCura SeniorCentrum Šanov

Velký prázdninový kvíz pod otevřeným nebem

Každý měsíc jiné téma. Každý měsíc obdrží vítězné družstvo cenu v podobě dortu. Každý měsíc bezvadná zábava. Takové jsou pravidelné měsíční kvízy v našem SeniorCentru Šanov. Tentokráte bylo hlavním tématem soutěžního klání „časopisy a noviny před rokem 1989“.

A jaké byly otázky? Třeba se vy, čtenáři tohoto článku, pokusíte hádat s námi. Jak se jmenoval humoristický časopis? Jaké tiskoviny byly pro děti a mládež, pro ženy a pro muže? Co znamená zkratka PNS? Jak se jmenuje nejstarší časopis v ČR? Ve kterých tiskovinách byla v názvu číslovka? Kolik stála známka na dopis a na pohlednici? Jaké tiskoviny přežily do dnešní doby?

Kvíz tentokrát probíhal pod pergolou mezi budovami, počasí bylo překrásné a sluníčko všechny přítomné krásně hladilo po tvářích. Na závěr dostaly jednotlivé týmy za úkol vymyslet pro ostatní družstva těžkou otázku, na kterou je téměř nemožné odpovědět. Podívejte se, jaké zapeklitosti naši klienti vymysleli: Kolik byla nominální hodnota známky s portrétem prezidenta Novotného? Jaké byly způsoby podávání zpráv? Jak zněla písnička s motivem pošty?

Děkujeme paní Hladké, Vackové a Eichlerové za jejich aktivitu a vědomosti, díky kterým tento měsíc vyhrálo družstvo ze zelené budovy.

Všechny tři týmy se dohodli na dalším kvízovém tématu. Tentokráte to bude spíše něco pro pány, protože se otázky budou týkat myslivosti.

 Další článek