SeneCura SeniorCentrum Šanov

„Křeslo pro hosta“ v Šanově všechny překvapilo a moc potěšilo

Už několik let překvapujeme naše klienty  novými  rozhovory a zážitky v aktivizačním programu „Křeslo pro hosta“. A když se domluvený host zdrží na letišti, odjede na dovolenou nebo se stane jakákoli nepředvídatelná událost, pořad nerušíme a vždy máme jako aktivizační tým v záloze další zajímavou osobnost.  Do křesla, v němž již seděli dva předsedové naší vlády, slavní herci sportovci, cestovatelé, hudebníci a další osobnosti, jsme tedy pozvali naši kolegyni Dagmar „Dášu“ Entlerovou. Tato úžasná obětavá žena totiž ve svém volném čase pracuje také v rodinném centru Maceška ve Znojmě.

Kolegyně Dáša se nám tedy představila v nové roli jako host. Padala jedna otázka za druhou: co takové centrum dělá, co se tam maminky a děti naučí, zda je jen pro ženy a podobně. Dozvěděli jsme se, že se v Macešce třeba dostane pomoci mladým maminkám, které potřebují poradit s péčí o dítě nebo jak používat bylinky.  Jsou tu ale také pro muže, kteří díky centru mohou snadněji vplout do otcovské role. Aby toto dopoledne bylo pestřejší, naše další kolegyně Anička nám v krátkém, ale krásném vstupu představila svůj rodný kraj Spiš na Slovensku.

Dále jsme si povídali o tom, že letní akce tohoto druhu budeme pořádat pod pergolou, kde je i v parných dnech dopoledne příjemné posezení. Chceme totiž, aby naši klienti pobývali společně co nejvíce v zahradě na čerstvém vzduchu. „Bylo jedno z nejhezčích povídání za poslední dobu,“ poznamenala na závěr naše klientka paní Velecká. To nás velmi těší a už se těšíme na dalšího hosta, kterým bude Štěpánka Pokorníková. Bude nám povídat o své nadaci, jenž pomáhá dětem s dýchacími problémy.

 Další článek