SeneCura SeniorCentrum Šanov

Šanovský hudební týden

Poslední letní týden byl u nás v SeniorCentru Šanov ve znamení hudby.  Ale to není všechno, kromě muziky jsme také připravovali výrobky na „Den sociálních služeb“, cvičili jsme a povídali si klienty na různá témata – aktivizační kolegyně Anička probírala s našimi seniory krásné téma, co jsme v životě našli a ztratili.

Ve středu jsme přivítali hudební uskupení Hrabětická schola, které se nám představilo křesťanskou tematikou v hudbě i v poezii. Členkou skupiny je i naše sociální pracovnice Jana Tesařová. Celé vystoupení nás prodchnulo laskavostí a pohodovou atmosférou.

Hned další den jsme pod naší pergolou oslavovali společné narozeniny klientů, ale tentokráte trochu jinak. K oslavě jsme pozvali našeho úžasného harmonikáře Milana Židka, který má v malíčku repertoár od českých, moravských a slovenských písniček až po tango a jinou taneční hudbu. Tradiční chlebíčky, zákusky, dárečky a zpívání naplnilo celé zábavné odpoledne.

Jak se říká, co Čech, to muzikant. To určitě platí jak pro generaci našich tatínků a maminek, tak pro generaci našich klientů. A jak poznamenali na závěr naši klienti pan Maleňák a pan Jobánek: „Příště to chce i tu slíbenou Švejkovu kontušovku.“ No, v našem domově se může stát opravdu všechno.

A co chystáme na příště? Na říjen připravujeme velký mezigenerační projekt a fotografickou soutěž pod vedením lektorky Mgr. Štěpánky Pokorníkové. Pokud by měl někdo z rodinných příslušníků našich šanovský klientů zájem se zúčastnit, všichni jsou srdečně zváni.

 

 Další článek