SeneCura SeniorCentrum Šanov

Práskání bičem aneb výlet na ranč

„Kdy se jede na ranč?“ ptá se paní Hrudníková ze žluté budovy. „Ve čtvrtek ráno po snídani,“ odpovídají společně naši aktivizační pracovníci. „Však to máme na nástěnce,“ doplňuje pan Doležal. To sice ano, ale informaci, že na naše klienty na ranči čeká vystoupení kovboje Jiřího Mráze a také burčák a další chutné občerstvení, si necháváme pro sebe. Snídaně u obyvatel našeho domova proběhla tento den výrazně rychlejším tempem, všichni účastníci se totiž na výlet moc těšili.

Hned zkraje nás s úsměvem a s otevřenou náručí přivítala majitelka ranče Milena Staňková. Usadili jsme se u stolu a ochutnali první skleničku burčáku. Na stolech vonělo občerstvení: klobásky, sýr, čerstvý chléb a hrozny.  Myšlenky nás zavedly ke knihám Karla Maye a jeho hrdinům, všichni jsme tak zavzpomínali na jejich jména. Hned poté vystoupil s krátkým ale napínavým vystoupením kovboj Jiří, který nám předvedl práci s bičem a pistolí. Naše kolegyně, aktivizační pracovnice Miluška, sebrala odvahu a s novinami před tváří čekala, zda se kovbojovi podaří prásknutím noviny rozpůlit. Naštěstí povedlo 🙂

Prošli jsme si také celý ranč s rybníčkem, saloonem, okolní westernové budovy a louky. „Tohle si musíme zopakovat,“ volali nadšeně klienti našeho SeniorCentra v Šanově. Příště ale samozřejmě s jiným programem, třeba ukázkou drezury koní. Pohodová nálada babího léta, přátelské úsměvy a čas, který v těchto chvílích utíká až příliš rychle, tak vypadal náš krásný den na ranči. Všichni jsem se vrátili domů unaveni a s úsměvem na rtech.

A co chystáme dál? Brzy nás česká tradiční kvíz na téma škola. Věříme, že se v některém z příštích kol zúčastní také družstvo vytvořené z rodinných příslušníků našich klientů, to už bude pořádné soutěžní klání.

 

 Další článek