SeneCura SeniorCentrum Šanov

Film na přání v rámci Mezinárodního dne seniorů

Vedení SeniorCentra Šanov se na „radě obyvatel“ pravidelně setkává se zástupci obyvatel domova a naslouchá jejich požadavkům a přáním. Jedním ze zájmů klientů bylo častější promítání filmu na přání. Tuto zábavu už aktivizační tým pod vedením sociální pracovnice Jany Tesařové uskutečnil již v minulosti. Další film na přání jsme odvysílali snímek Řeka čaruje, který připadl na oslavu Mezinárodního dne seniorů.

Krásné počasí nás nejdříve vyzvalo k malé procházce při přesunu klientů z ostatních budov, promítání se konalo jako již tradičně na červené budově.  To ovšem klienti nevěděli, že je čeká ještě jeden překvapivý úkol. Náš pan ředitel Michal Veleba nás požádal o návrhy jmen našich dvou nových obyvatel – párku pávů.  Nápady jsme předali vedení domova a už se těšíme na oba „křty“.

Filmové dopoledne uteklo rychle jako vždy.  Děje se tak vždy, když se setkají lidé s účelem se krásně pobavit. Film Řeka čaruje nám nabídl nádhernou podívanou na scenérie české malebné přírody kolem řeky Sázavy a na téma, které zasahuje nás všechny, a to: je možné dostat v životě druhou šanci?  Film i náš společný názor na závěr dopoledne je jednoznačný. Takovou šanci si dáváme všichni svým chováním vůči sobě.

A co nás čeká v dalších dnech?  Nový mezigenerační projekt a zároveň umělecká soutěž. Jedná se o fotografování momentů ze života našeho domova. Fotografie a článek o události určitě brzy zveřejníme.

 

 Další článek